Voorjaarstoernooi TV Makkum

Zondagmiddag 7 april werd onder een stralende zon het voorjaarstoernooi gespeeld. De kleurige bloemen en potten van ‘Blom yn ien’ uit Makkum in de kantine en op het terras maakten het voorjaarsplaatje compleet.

De 28 deelnemers speelden ieder 3 partijen in dubbel of gemengd dubbel. Jentje Alkema had de week voor het toernooi de netten opgehangen en de banen zomerklaar gemaakt. De verse gravelbanen waren hier en daar nog zacht, maar werden in de loop van de dag lekker aangestampt. De van nieuwe meubels voorziene kantine en terras waren de hele dag druk bezet. Om 16:45 uur klonk de toeter voor het einde van de laatste partijen.

Een vijftal dames die nog maar kort tennisles hebben waren de uitdaging aangegaan om hun krachten niet alleen onderling, maar ook met de meer gevorderde tennissers te meten. Roze kleding voerde de hoofdtoon deze zomerse dag. Cor Dokter was weer speciaal voor dit toernooi van het eiland naar Makkum gekomen.

Er waren 1e en 2e prijzen voor de heren en dames met de meeste punten overall.

Heren:

– 1e prijs: Doekele Spijksma

– 2e prijs: Jaap Hoogendoorn

Dames:

– 1e prijs: Marlisa Groen (2e jaars tennisser)

– 2e prijs: Harmke Adema

In het slotwoord werd Feadship Makkum bedankt voor de bijdrage in de sponsoring van nieuwe meubels. Ook Artograph Exmorra (van onze tennisvriend Gertjan Gerrits) en het Oranjefonds werden bedankt voor de bijdrage aan het opwaarderen van het tenniscomplex tijdens de NL Doet dag in maart. De dag werd afgesloten met een warme hap en ijs na.

Tennisvereniging Makkum staat bekend als een vereniging met gezellige toernooien en meerdere competitieteams. Tennis is een sport voor jong en oud en voor ouders die hun sport met de kinderen willen delen. Er is voldoende ruimte om samen een balletje te slaan of om elkaar aan te moedigen. Nieuwe leden worden op een ongedwongen manier welkom geheten.

Posted in: