Tennisploegje heren 1( 50+)

Een memorabel seizoen voor ons.

Beginnend met het bericht in november 2015 dat Wim Brandsma ernstig ziek was en zijn leven hier met zijn naasten, ons en hobby s niet erg lang meer zou zijn. Wim is gedurende de winter en voorjaar 2016 nog enkele malen bij ons komen kijken, maar had, ondanks zijn intentie, geen kracht meer om mee te doen. We denken terug aan de goede periodes en momenten met elkaar. Zijn natuurlijke slag, het plezier, maar ook zeker vaardigheden hebben bijgedragen aan een jarenlange reeks van kampioen worden en zijn. Daarnaast is altijd het plezier van onze wekelijkse avonduurtjes niet uit te gummen. Wim bedankt!

Om aan onze personele bezetting weer aanvulling te krijgen hebben we Richard Dol gevraagd met ons mee te trainen en spelen. Ook Johan Stallmann speelde enkel malen mee. Hij is echter nog niet op de leeftijd om eventueel donderdags in de competitie met ons mee te spelen. Wim Schoon wil ook het liefst maar een een partij per avond in vullen.

Vol goede moed van start verliepen de eerst 4 wedstrijden niet altijd erg goed. Super tiebreaks , hier hadden we er ca 11 van, waren door ons slechts een keer goed uit gevallen. In de wedstrijd tegen Workum thuis bleef de uitslag ook op 2-2- steken. Dit had beter gekund. Gelukkig haalden we in Sneek ook 2 punten tegen Vliegende bal 1. Niet genoeg om ons verblijf in de Eerste klas veilig te stellen.

De laatste wedstrijd naar Goutum de teamindeling om gegooid en bij het opgaan van de baan er voor gezorgd dat Pieter en Pim meteen het sterkste koppel van de tegenstander tegen over zich zouden krijgen.  Jan en Wim moesten proberen het ,,zwakkere,, koppel te verslaan. Voor Pieter en Pim liep dat van meet af aan direct goed. Druk zetten en ze geen kans geven.  Ze waren zo beduusd dat ze slechts twee games konden verschalken. Bij Jan en Wim lukte er de eerste set bijna niets.  Zij kwamen in de tweede set echter prima terug en wonnen daarna de super tie break. Nu we al 2 punten hadden, was het aan Pim en Pieter om de derde in de wacht te slepen. Dat lukte en helaas verloren Jan en Richard wel hun partij, maar dat hield wel in dat we in het klassement op plaats 5 eindigden en behoud in deze klasse veilig gesteld hadden. Komend winterseizoen proberen wat beter met elkaar in gespeeld raken en dan maar weer zien.

Plezier in het spel staat voorop, maar we willen proberen om, met misschien wat jongere aan vulling, de ploeg in de hoogste regionen van deze klasse mee te laten draaien. Dit ondanks ons gemiddelde van 63 jaar.

We hopen op ons geliefde veldje nog jaren met plezier van ons spelletje te kunnen genieten.

 

Namens ons ploegje,

Pim