Jaarverslag jeugdcommissie 2016

Allereerst voor iedereen die meegeholpen afgelopen jaar, ENORM BEDANKT VOOR JULLIE INZET!

De start in 2016 was dat Simone van Dijk en Carien Treub namens de jeugdcommissie, samen met andere sportverenigingen deelgenomen hebben aan een aantal overleggen met de buurtsportcoach van gemeente Súdwest Fryslân Aggie Walsma om onze krachten als verenigingen te bundelen in SPORTDORP  MAKKUM.  Dit heeft geleid tot het organiseren van een snuffelmiddag in het MFC op zondag 21 februari met infokraampjes in de ontvangsthal waar de verenigingen zich kunnen presenteren en in de zaal waar de sporten werden gedemonstreerd.

SCHOOLTENNIS leverde weer een paar fanatieke nieuwe leden op.

1

OPEN DAG: een goede opkomst na weer een geslaagde scholentennis week

De allereerste les verliep in stromende regen maar niemand wilde eerder ophouden en de strijd om de meeste wasknijpers aan je jas hield iedereen warm en de ouders in de kantine namen een paar zeer natte 1e tennissers mee naar huis, lang leve de buitensporten!

 

Eindelijk zijn we opgestart met TENNISKIDS, na alle wirwar aan organisatorische hobbels. Simone is de Tenniskids coördinator. Arjo is bevoegd tennisleraar en Carien heeft een cursus dag in Meppel gevolgd om vervolgens 2x host te zijn voor Tenniskids uit Friesland. Onze eigen teams hebben veel andere clubs gezien en hebben kunnen ervaren dat er naast trainen ook veel meer is. Iedere speeldag krijgt een stad waar de grand slam toernooien gespeeld worden. Wij toverden Makkum om in New York en Kuala Lumpur!

2

Ook dank aan de kantinecommissie voor het meedraaien bij de tenniskids evenementen, leuk hoe we met elkaar vele lachen toveren en bedankjes van kinderen en ouders.

3

Worldtour Grand slam New York, Makkum

 

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN: voor het eerst in dezelfde week met de volwassenen, wat als zeer positief is ontvangen door iedereen. Er werd goed gestreden en prachtige partijen gespeeld.

De winnaars:

rood:   iedereen is winnaar!!

oranje:   1. Daan Douwe   2. Tigo   3. Lukas   4. Dytmar   5. Senne   6. Leroy

groen:   1. Saar   2. Lisanne   3. Brita

geel:      1. Maike   2. Mats   3. Iris   4. Anne

 

SPORT WEEK  MAKKUM 19-23 september Samenwerking van +/-  alle (sport)verenigingen in Makkum

De tennis clinic is op ma. 19e sept. van 18.30 uur met een spontane inloop. De volleybal speelt dan op het kaatsveld en de hardloopgroep verzamelt ook bij onze kantine. Meer dan genoeg vrijwilligers op de baan en Botsje in de kantine paraat. 1 EHBO aanwezig voor de veiligheid en 1 jeugdige kandidaat die alle sporten bijna bezocht heeft die week. Helaas geen extra leden kunnen verwelkomen.

OUDERE JEUGD kreeg gelukkig de kans om mee te spelen met de volwassen toernooien maar het zou nog leuker zijn geweest als er meer van hun eigen leeftijd waren.

Arjo heeft de TENNISCIRCUITMIDDAG  verzorgd met hulp van vele vrijwilligers en de kinderen hebben allerlei behendigheidsoefeningen afgerond met allemaal een diploma op eigen niveau.

SMULTOERNOOI 17-9 een gezellig toernooi met alles in het teken van de ballen, en daar kun je van alles bij bedenken en smullen!

Helaas hebben we het OUDER-KIND TOERNOOI moeten afzeggen i.v.m. te weinig deelname en de enthousiastelingen die zich opgegeven hadden lagen de niveaus iets teveel uit elkaar om daar een toernooi voor te kunnen organiseren. Maar dat mag niet meer gebeuren!

BUURTVERENIGING TERRA NOVA te Makkum houdt op te bestaan en heeft alle jeugd verenigingen in Makkum een kleine schenking gedaan, ontvangen via Gelfke Portma.

Zoals ieder jaar hebben we ook nu weer een KERSTPAKKET geschonken aan Jentsje vanwege altijd maar weer de tiptop banen en hoe hij het park zo netjes onderhoudt met gelukkig af en toe de hulp van vrijwilligers.

 

5

En waar zou de JC zijn zonder deze mannen?

Heren, enorm bedankt voor al jullie inzet in 2016!