In Memoriam Wim Brandsma

IN MEMORIAM

Wim Brandsma

Op 21 juni j.l. overleed Wim Brandsma. Hij was 63 jaar en al vele jaren lid van onze tennisvereniging en nog altijd actief in competitie en clubtoernooien.
Tot hij in het najaar van 2015 te horen kreeg dat hij leed aan een ongeneeslijke ziekte, speelde hij nog in team 1, 50+ van de donderdagavondcompetitie. Hij was de man met de beste techniek, de fluwelen balbehandeling en de verraderlijke dropshots en drop-volley’s. Als ze lukten kon je zien hoe veel plezier, het spelletje hem deed.
Hoe belangrijk hij was voor het team bleek wel uit het resultaat in de afgelopen Voorjaarscompetitie, toen hij al niet meer meespeelde: het team moest vechten tegen de degradatie, terwijl het tot dan toe in negen achtereenvolgende jaren kampioen geworden was.

Wim was een bescheiden mens en leek wel wat introvert. Maar dat was schijn. Wim had ook andere kanten, waaronder de liefde voor de muziek, in het bijzonder die van DJ Armin van Buren. Hij volgde hem naar veel van zijn evenementen.

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst bij zijn uitvaart op 25 juni j.l., bleek dat hij ook een zeer betrokken familieman was.
Wij hebben deze bescheiden, maar waardevolle mens, als tennismaat buitengewoon weten te waarderen en zullen hem missen.
We wensen zijn familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Team 1, 50+. Donderdagavondcompetitie, Pim Bergsma, Jan Koornstra, Pieter Portma. Richard Dol, Wim Schoon.

Posted in: