Verslag Club kampioenschappen 2016

Clubkampioenschappen senioren en junioren TV Makkum 2016

De clubkampioenschappen van TV Makkum zijn net als vorig jaar een groot succes geworden. Dit jaar is gekozen om de senioren en de junioren in dezelfde week te laten spelen.

Er is prachtig gespeeld door alle jeugdspelers, ieder op zijn eigen niveau en met veel enthousiasme. Ondanks dat sommigen nog maar 2 maanden tennissen, konden ze nu al meedoen met de kampioenschappen! De ervaren spelers hadden soms 1 ½ uur strijd nodig voor het beslissende punt.

Bij de senioren hadden zich 48 deelnemers opgegeven, waarvan een groot aantal voor zowel dubbel als gemengd dubbel. Voor het eerst sinds jaren was er ook een heren enkel poule in de sterkste categorie. De heren en dames waren verdeeld over de poules: Heren enkel; Gemengd dubbel A en B, Damesdubbel A, B en C en Herendubbel A en B. Een vijftal sterke junioren mocht net als voorgaande jaren de strijd met senioren aan gaan. Na de laatste partijen kon de balans worden opgemaakt van een geslaagd kampioenschap. Ook de combinatie met de jeugdkampioenschappen was een succes. De weersomstandigheden waren de hele week goed en er waren geen ernstige blessures.

Terwijl op zaterdag alle spelers schoon en fris zaten na te genieten van een mooi kampioenschap werden de kampioenen van de voorjaarscompetitie gehuldigd. TV Makkum had dit jaar slechts één kampioensteam. Deze dinsdagavondploeg bestond uit Sandra, Brenda, Sylvia, Tinet, Jelda en Grietje.

De clubkampioenen werden vervolgens naar voren geroepen voor het ontvangen van een medaille. Senioren
Herenenkel : Remko Slootweg
Damesdubbel A : Amy van Palmhoven en Nynke de Zee
Damesdubbel B : Hermien de Witte en Bartina Oppedijk
Damesdubbel C : Marjan van Breemen en Elske Bronsgeest
Gemengd dubbel A : Amy van Palmhoven en Henry de Vries
Gemengd dubbel B : Geertina Bijlsma en OepkeJan Bijlsma
Herendubbel A : Pieter Portma en Jan Koornstra
Herendubbel B : Marco Molenaar en Arie de Zee

Junioren
Rood : Allemaal winnaars
Oranje : 1e Daan Douwe; 2e Tigo; 3e Lukas; 4e Dytmar; 5e Senne; 6e Leroy
Groen : 1e Saar; 2e Lisanne; 3e Brita
Geel : 1e Maike; 2e Mats; 3e Iris; 4e Anne C.

De middag werd vervolgd met een verloting met vele mooie prijzen, deels gesponsord door Sporthuis A.P. van der Feer. Aansluitend waren er heerlijke hamburgers van slagerij Bruinsma uit Makkum.

Posted in: